Πατατόσουπα βελουτέ, αγαπημένη, εύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή.
Υλικά:
- 1 παστινάκι ή λευκό καρότο
- 350 γρ. πατάτες
- 6 σκελίδες σκόρδο
- 150 ml κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
- 1 λίτρο νερό
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- μαϊντανό
- κρουτόν για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τις πατάτες, το λευκό καρότο και το σκόρδο.
- Κόβουμε σε κομμάτια τις πατάτες και το καρότο.
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
- Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα λαχανικά.
- Αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε μέχρι να χρυσίσουν.
- Ανακατεύουμε τακτικά.
- Όταν τα λαχανικά να ροδίσουν, ρίχνουμε το νερό και λίγο ακόμα αλάτι.
- Αφήνουμε να βράσουν 45 λεπτά, καλύπτοντας με το καπάκι.
- Αν τα λαχανικά “πιουν” το νερό τους, προσθέτουμε επιπλέον.
- Βάζουμε τα λαχανικά στο μπλέντερ μαζί με λίγο ζωμό από την κατσαρόλα.
- Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και διαλύουμε με λίγο νερό μέχρι να πετύχουμε την επιθυμητή υφή.
- Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε επιπλέον αλατοπίπερο και μπαχαρικά.
- Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και κρουτόν.
Καλή σας όρεξη...ΧΕΛΛΑΔΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου