Υλικά (2-3 μερίδες):
- 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κομμάτι λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε ροδέλες
- 2 κομμάτια πράσο κομμένο σε ροδέλες
- 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
- 1 κουταλάκι του μουστάρδα
- χυμό από ένα λεμόνι
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σ' ένα βαθύ τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά.
- Προσθέτω τα λουκάνικα και τα τηγανίζω.
- Αφαιρώ τα λουκάνικα και στο ίδιο λάδι προσθέτω τα πράσα.
- Τα σοτάρω μέχρι να μαραθούν.
- Στη συνέχεια ξαναρίχνω το λουκάνικο μέσα στο τηγάνι, σβήνω με το κρασί και αφήνω για λίγο να εξατμιστεί.
- Ανακατεύω το χυμό λεμονιού με τη μουστάρδα, αλατοπιπερώνω με προσοχή και προσθέτω το μείγμα αυτό στα λουκάνικα.
- Σβήνω τη φωτιά και αφήνω το τηγάνι επάνω στο μάτι για να δέσει η σάλτσα.
- Αν θέλω πιο πλούσια γεύση μπορώ να προσθέσω κεφαλοτύρι τριμμένο ή γραβιέρα.
Καλή σας όρεξη...
ΧΕΛΛΑΔΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου