Τα μπαχαρικά δίνουν σε αυτήν τη σαλάτα ζωηρό κόκκινο χρώμα και γεύση πικάντικη, ενώ τα μυρωδικά δροσιά και άρωμα. Το αποτέλεσμα δεν θυμίζει τα φασόλια σαλάτα που έχουμε συνηθίσει.
Υλικά:
- 1/2 κιλό φασόλια μαυρομάτικα
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
- 3 - 4 χλωρά κρεμμυδάκια
- 5 - 6 κλαράκια άνηθος
- 2 - 3 κλαράκια μαϊντανός
- λίγη ξερή ρίγανη
- κόκκινο γλυκό πιπέρι (περίπου 1/4 κουτ. γλυκού)
- κύμινο σε σκόνη (περίπου 1/6 κουτ. γλυκού - αν θέλουμε)
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- ξίδι της αρεσκείας μας, κατά βούληση
- αλάτι, μαυροπίπερο
Εκτέλεση:
- Ξεπλένουμε πολύ καλά τα μαυρομάτικα σε ένα σουρωτήρι.
- Τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε κρύο νερό να τα σκεπάσει κατά 5 - 6 εκ.
- Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό, μετριάζουμε τη φωτιά και βράζουμε για περίπου 20 - 30 λεπτά (ξαφρίζοντας αν χρειαστεί) μέχρι να μαλακώσουν τα μαυρομάτικα, χωρίς όμως να λιώσουν.
- Δοκιμάζουμε για να δούμε αν έγιναν.
- Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στο σουρωτό να στραγγίξουν καλά.
- Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά.
- Κόβουμε το ξερό κρεμμύδι σε ψιλό καρεδάκι, τα χλωρά κρεμμυδάκια σε λεπτές φέτες, τα μυρωδικά ψιλά (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια).
- Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τα φασόλια, τα μυρωδικά, τα κρεμμύδια, τα μπαχαρικά, το λάδι, το ξίδι και αλατοπίπερο.
- Δοκιμάζουμε, προσθέτουμε ό,τι χρειάζεται και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη...ΧΕΛΛΑΔΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου