Υλικά:
- 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος, από ελιά
- 400 γρ. κασέρι, τριμμένο
- 1 φραντζόλα ψωμί, χωρίς κόρα, σε λεπτές φέτες
- 500 γρ. ντομάτες, σε ροδέλες λεπτές
- 5 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1/5 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
- 1/8 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
- 1/8 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο σε σκόνη + λίγο για το ταψί
- 100 ml ελαιόλαδο + για το σκεύος
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία:
- Ανακατεύουμε τον κιμά με τον μαϊντανό, τον δυόσμο, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
- Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι, πασπαλίζουμε με λίγο μοσχοκάρυδο και στρώνουμε τον κιμά.
- Από πάνω στρώνουμε το ψωμί χωρίς κενά.
- Από πάνω στρώνουμε τις ροδέλες ντομάτας και πασπαλίζουμε με το κασέρι.
- Περιχύνουμε με τα χτυπημένα αυγά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να γίνει ο κιμάς, να λιώσει το κασέρι και να ψηθούν τα αυγά.
Καλή σας όρεξη...ΧΕΛΛΑΔΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου