ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 22 Μαΐου 2021

Κριθαράκι κοκκινιστό με φέτα



Ενα πιάτο που θυμίζει τα φαγητά της μαμάς, φτιαγμένο όμως από τα χεράκια σας εύκολα και γρήγορα. Ό,τι πρέπει για χειμωνιάτικες μέρες, μαζί με μια φέτα φρέσκο ψωμί και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.

Υλικά:
  • 4κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη ή στην πρέσα
  • 1 κούπα κριθαράκι μέτριο ή χοντρό
  • 2 1/2-3 κούπες νερό ζεστό
  • 1 πράσινη πιπεριά κέρατο σε ροδέλες
  • 2 ντομάτες φρέσκες περασμένες στο μούλτι ή μισό κον-κασέ
  • αλάτι-πιπέρι
  • φέτα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
  • Βάζετε το λάδι ή το βούτυρο στην κατσαρόλα να ζεσταθεί. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρετε μέχρι να γίνουν.
  • Ρίχνετε στην κατσαρόλα το κριθαράκι και ανακατεύετε καλά για να λαδωθεί παντού.
  • Προσθέτετε το νερό, την ντομάτα, την πιπεριά και το αλάτι και ανακατεύετε μια-δυο φορές. Σκεπάζετε το φαγητό και το αφήνετε να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να μείνει λίγη σάλτσα.
  • Σερβίρετε το κριθαράκι στα πιάτα και τρίβετε από πάνω φέτα και αρκετό πιπέρι.

Καλή σας όρεξη...
ΧΕΛΛΑΔΑ
Περισσότερες συνταγές Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικης στο www.EllinonGeuseis.eu


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr

« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια