Υλικά:
- 6 κομμάτια φιλέτο σολομού (120-140 γρ. το καθένα),
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο + λίγο για άλειμμα ή σπρέι λαδιού,
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες,
- 1 κουταλιά άσπρο, ξηρό κρασί,
- 1 κουταλιά μέλι,
- 6 κουταλιές βαλσαμικό ξίδι,
- 2 κουταλάκια μουστάρδα (Dijon καλύτερα),
- 1 κουταλάκι ψιλοκομμένα φυλλαράκια ρίγανης ή 1 κουταλάκι ξηρή ρίγανη,
- αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C και ντύνετε ένα ταψί με αντικολλητική λαδόκολλα.
- Την αλείφετε με λίγο λάδι ή τη ραντίζετε με σπρέι λαδιού.
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε μέσα τα σκόρδα, μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να πάρουν χρώμα.
- Προσθέτετε το κρασί, το μέλι, το βαλσαμικό ξίδι, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε το μίγμα στη φωτιά, για 3 περίπου λεπτά, μέχρι να πήξει ελαφρά.
- Το αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα τη ρίγανη.
- Απλώνετε τα φιλέτα του ψαριού πάνω στη λαδόκολλα (αν έχουν πέτσα να είναι προς τα κάτω) και τα αλείφετε με γλάσο βαλσαμικού (όχι όλο).
- Τα ψήνετε στο φούρνο για 14-15 περίπου λεπτά.
- Τα αλείφετε ξανά με το υπόλοιπο γλάσο βαλσάμικου και τα μεταφέρετε σε πιατέλα (αφήνοντας την πέτσα στο ταψί).
Τips:
Αν θέλετε, μπορείτε να σερβίρετε το σολομό γλασέ με ρυζάκι ή με σαλάτα από ανάμικτα τρυφερά φύλλα (συσκευασίας) φτιάχνοντας επιπλέον γλάσο και χρησιμοποιώντας το σαν ντρέσινγκ.
Καλή σας όρεξη...
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου