Υλικά:
- 1 κοτόπουλο 1.200 γρ., σε 8-10 κομμάτια
- 1 ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές ροδέλες 2-3 πιπεριές Φλωρίνης + 3 πιπεριές κέρατο
- 1 κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 σκελίδα σκόρδο, χοντροκομμένη
- 2 κουτ. σούπας μηλόξιδο
- 0,5 γρ. κρόκος Κοζάνης, σε σκόνη, μουλιασμένος σε 2 κουτ. σούπας ζεστό νερό
- 4 κουτ. σούπας μαϊντανός + 4 κουτ. σούπας κόλιανδρος, ψιλοκομμένα
- 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές, μέτρια κομμένες, σε 2 κουτ. σούπας λάδι για 5 λεπτά.
- Σε ρηχή κατσαρόλα σοτάρουμε στο υπόλοιπο λάδι το δεντρολίβανο με τη δάφνη και το σκόρδο για 3 λεπτά, σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο, σοτάρουμε για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
- Σβήνουμε με το ξίδι και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά.
- Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον κρόκο, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
- Ρίχνουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά, με σκεπασμένο σκεύος.
- Αφαιρούμε τη δάφνη και το δεντρολίβανο, ρίχνουμε τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.
Καλή σας όρεξη...
ΧΕΛΛΑΔΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου