ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

Ψαρονέφρι με μανιτάρια


Υλικά:
  • Ψαρονέφρι 500 γρ
  • Μανιτάρια Portobello 4-5 τεμ
  • Κρεμμύδι 1τεμ μέτριο
  • Σκόρδο 2 σκελίδες
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλιά της σούπας
  • Λεμόνια 2 τεμ τον χυμό
  • Λεμόνι 1 κουταλάκι γλυκού ξύσμα
  • Κάρυ 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Αλάτι - πιπέρι
  • Ελαιόλαδο 1/2 κούπα του τσαγιού
  • Μουστάρδα 1 κουτάλι της σούπας κοφτό
  • Λευκό κρασί 1/2 κούπα του τσαγιού
  • Ζωμός κότας 1 τεμ προαιρετικά
  • Νερό

Εκτέλεση:
  • Κόβουμε το ψαρονέφρι σε κομμάτια 3 εκ (περίπου) ,τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. 
  • Σκουπίζουμε ελαφριώς τα μανιτάρια με ένα νωπό πανάκι και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε κατσαρόλα χαμηλή ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια. 
  • Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο,τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τα σοτάρουμε μαζί με τα μανιτάρια. 
  • Αλατοπιπερώνουμε, κουνάμε το τηγάνι για λίγα λεπτά ώστε να ανακατευτούν κι αποσύρουμε τα μανιτάρια από το τηγάνι. 
  • Στο ίδιο τηγάνι ή κατσαρόλα προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψαρονέφρι από όλες τις πλευρές.
  • Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμισθεί και προσθέτουμε ξανά τα μανιτάρια,το ξύσμα λεμονιού,τον χυμό λεμονιού, την μουστάρδα και το κάρυ. 
  • Έχουμε διαλύσει το αλεύρι σε 1/2 κούπα κρύο νερό και το ρίχνουμε στο τηγάνι τελευταίο. 
  • Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε επιπλέον 1/2 κούπα ζεστό νερό και ζωμό κότας προαιρετικά. 
  • Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του και να μείνει με μια ελαφρώς πυκνή σάλτσα. 
  • Είναι έτοιμο να το απολαύσουμε ζεστό.

Καλή σας όρεξη...

ΧΕΛΛΑΔΑ


Περισσότερες συνταγές Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικης στο www.EllinonGeuseis.eu


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr

« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια