Υλικά:
- Ψαρονέφρι 500 γρ
- Μανιτάρια Portobello 4-5 τεμ
- Κρεμμύδι 1τεμ μέτριο
- Σκόρδο 2 σκελίδες
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλιά της σούπας
- Λεμόνια 2 τεμ τον χυμό
- Λεμόνι 1 κουταλάκι γλυκού ξύσμα
- Κάρυ 1 κουταλάκι του γλυκού
- Αλάτι - πιπέρι
- Ελαιόλαδο 1/2 κούπα του τσαγιού
- Μουστάρδα 1 κουτάλι της σούπας κοφτό
- Λευκό κρασί 1/2 κούπα του τσαγιού
- Ζωμός κότας 1 τεμ προαιρετικά
- Νερό
Εκτέλεση:
- Κόβουμε το ψαρονέφρι σε κομμάτια 3 εκ (περίπου) ,τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σκουπίζουμε ελαφριώς τα μανιτάρια με ένα νωπό πανάκι και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε κατσαρόλα χαμηλή ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια.
- Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο,τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τα σοτάρουμε μαζί με τα μανιτάρια.
- Αλατοπιπερώνουμε, κουνάμε το τηγάνι για λίγα λεπτά ώστε να ανακατευτούν κι αποσύρουμε τα μανιτάρια από το τηγάνι.
- Στο ίδιο τηγάνι ή κατσαρόλα προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψαρονέφρι από όλες τις πλευρές.
- Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμισθεί και προσθέτουμε ξανά τα μανιτάρια,το ξύσμα λεμονιού,τον χυμό λεμονιού, την μουστάρδα και το κάρυ.
- Έχουμε διαλύσει το αλεύρι σε 1/2 κούπα κρύο νερό και το ρίχνουμε στο τηγάνι τελευταίο.
- Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε επιπλέον 1/2 κούπα ζεστό νερό και ζωμό κότας προαιρετικά.
- Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του και να μείνει με μια ελαφρώς πυκνή σάλτσα.
- Είναι έτοιμο να το απολαύσουμε ζεστό.
Καλή σας όρεξη...
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου