Υλικά:
- 1 κοτόπουλο ολόκληρο
- 4 μικρά κρεμμύδια
- 1 πορτοκάλι
- 4 κουταλιές λάδι
- Φρέσκο δεντρολίβανο
- 1 κουταλάκι θυμάρι
- 1 κουταλάκι δρακόντειο (τάρακον)
- Αλάτι
- Σπασμένους κόκκους μαύρου πιπεριού.
Εκτέλεση:
- Κόβετε το περιττό λίπος από το κοτόπουλο.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το κοτόπουλο, το λάδι, το θυμάρι, το δρακόντειο, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύετε καλά έτσι ώστε όλα τα υλικά να πιάσουν καλά πάνω στο κοτόπουλο.
- Τοποθετείτε το κοτόπουλο σε ένα ταψί ή σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
- Κόβετε τα κρεμμύδια στα τέσσερα και το πορτοκάλι με τη φλούδα στα έξι.
- Στύβετε τα κομμάτια πορτοκαλιού πάνω στο κοτόπουλο και τα τοποθετείτε στο ταψί.
- Μπορείτε αν θέλετε να βάλετε κάποια κομμάτια πορτοκάλι και μέσα στο κοτόπουλο.
- Τέλος, απλώνετε τα κομμάτια κρεμμυδιού στο ταψί και το καλύπτετε με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνετε για μια ώρα στους 190οC.
- Μετά ξεσκεπάζετε και ψήνετε για ακόμα 30’ – 40’ στους 200οC μέχρι να ροδοκοκκινίσει το κοτόπουλο.
Καλή σας όρεξη...
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου