ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Νέος εξοπλισμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας


Ο  Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την ένταξη στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020  δύο νέων έργων, συνολικού προϋπολογισμού 577.000 ευρώ για την ενίσχυση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, που αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς στη Θεσσαλία, για την αντιμετώπιση κρουσμάτων Covid-19.

Πρόκειται για τα έργα:

-«Προμήθεια εξοπλισμού για τη Μ.Ε.Θ. του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας», με προϋπολογισμό 261.000 ευρώ και

-«Προμήθεια εξοπλισμού για το Τμήμα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας» με προϋπολογισμό 315.592  ευρώ.

«Σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 που ολοκλήρωσε γρήγορα τις διαδικασίες αξιολόγησης, την 5η ΥΠΕ και τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, επενδύουμε μισό εκατομμύριο ευρώ για την προμήθεια νέου,  σύγχρονου εξοπλισμού, για  τις  ανάγκες της πανδημίας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Και στην υγειονομική κρίση, είμαστε παρόντες, εργαζόμαστε, σχεδιάζουμε και  χρηματοδοτούμε έργα με σεβασμό στον πολίτη και το δημόσιο σύστημα υγείας» προσθέτει ο  Περιφερειάρχης.


Ο εξοπλισμός στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

Η ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας ενισχύεται με:

– Τέσσερις (4) αναπνευστήρες όγκου για Μ.Ε.Θ. με όλα τα μοντέλα αερισμού και δυνατότητα αυτόματης έξυπνης αποσωλήνωσης. Οι συγκεκριμένοι αναπνευστήρες θα προσφέρουν τη δυνατότητα άμεσης και γρήγορης αποσωλήνωσης ασθενών, ακόμη και από ιατρούς χωρίς μεγάλη εμπειρία, το οποίο είναι και το κυρίως σε περιόδους κρίσης-πανδημίας, όπως η περίοδος με πανδημία COVID-19.

– Πέντε (5) κλίνες με αδιάβροχο αερόστρωμα κατάλληλες για Μ.Ε.Θ. με δυνατότητα ηλεκτρικής κίνησης, ανάκλησης – πολυθρόνας, πλάγιων κλίσεων, και χρήση από ασθενείς ως 250 kg. Τα χαρακτηριστικά των κλινών (κινήσεις, αερόστρωμα) θα προσφέρουν σημαντικά οφέλη κατά τη νοσηλεία ασθενών με COVID-19 (ασθενείς με πολλά συνοδά προβλήματα και μεταξύ αυτών αυξημένο BMI-body mass index), όπου ο μέσος χρόνος νοσηλείας σε Μ.Ε.Θ. είναι αυξημένος (περίπου 17-20 μέρες νοσηλείας – σε περιπτώσεις αρκετά μεγαλύτερος).

– Μία (1) συσκευή μαγνητικού ερεθισμού διαφράγματος για εκτίμηση δυνατότητας αποσωλήνωσης. H συσκευή αυτή είναι απαραίτητος εξοπλισμός για την περίοδο με πανδημία πνευμονίας COVID-19, όπου η αναπνευστική επάρκεια των ασθενών είναι περιορισμένη και η εκτίμησή της απαραίτητη προκειμένου να καθοριστεί η αντίστοιχη στρατηγική παρεμβάσεων στη θεραπεία του ασθενούς.

Το σύνολο του εξοπλισμού θα εγκατασταθεί στη Μ.Ε.Θ. αυξάνοντας σημαντικά τη δυνατότητα αντιμετώπισης δύσκολων περιστατικών όπως είναι οι ασθενείς με Covid-19, ενώ σε περίοδο μη πανδημίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το σύνολο των περιστατικών που απαιτούν νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ.

[ads-post] 

Ο εξοπλισμός στο Τμήμα Λοιμωδών

Το Τμήμα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου  ενισχύεται με:

– Δέκα (10) μόνιτορ παρακολούθησης ζωτικών παραμέτρων (ΗΚΓ  – αναίμακτη πίεση, οξυμετρία, δύο θερμοκρασίες, αιματηρές πιέσεις και δυνατότητα υπολογισμού αιμοδυναμικών και αναπνευστικών παραμέτρων. Τα μόνιτορ έχουν δυνατότητα μελλοντικής ενσωμάτωσης σε κεντρικό σταθμό παρακολούθησης.

– Τέσσερις (4) αναπνευστήρες βαρέως τύπου με turbo για λειτουργία εκτός τμήματος.

– Τέσσερις (4) συσκευές παροχής οξυγόνου υψηλής ροής (high flow).

– Πέντε (5) αναπνευστήρες Bi-pap.

– Δύο (2) κουβέρτες υπερθερμίας/υποθερμίας.

– Δύο (2) φορητά μόνιτορ.

– Δύο (2) τροχήλατους ηλεκτροκαρδιογράφους 12 απαγωγών με οθόνη τουλάχιστον 5,5″ και θερμικό καταγραφικό τουλάχιστον έξι (6) καναλιών. Οι ηλεκτροκαρδιογράφοι έχουν μνήμη ως και 800 εξετάσεων και δυνατότητα ανάλυσης και αρχειοθέτησης σε Η/Υ και διάρκεια μπαταρίας για τουλάχιστον 300 ηλεκτροκαρδιογραφήματα.

– Δέκα (10) ηλεκτρονικές αντλίες σύριγγας για χορήγηση φαρμάκων.

– Είκοσι (20) ηλεκτρονικές ογκομετρικές αντλίες για χορήγηση φαρμάκων.

Το σύνολο του εξοπλισμού θα εγκατασταθεί στο τμήμα Λοιμωδών ενισχύοντας  τη δυνατότητα αντιμετώπισης δύσκολων περιστατικών όπως είναι οι ασθενείς με Covid-19, ενώ σε περίοδο μη πανδημίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το σύνολο των περιστατικών λοιμώδους φύσεως.



« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια