ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Και νέος εξοπλισμός 227.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας


Με νέα μηχανήματα ενισχύει η Περιφέρεια Θεσσαλίας τη λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και της Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών τους, λόγω του covid-19. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 έργων συνολικού προϋπολογισμού 227.280 ευρώ, με δικαιούχο και φορέα υλοποίησης το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας για:
- «Προμήθεια εξοπλισμού για το ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας», με προϋπολογισμό 119.400 ευρώ, και
-«Προμήθεια και εγκατάσταση Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την Παθολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας», με προϋπολογισμό 107.880 ευρώ.
«Με γρήγορες, αυτοματοποιημένες διαδικασίες εντάσσουμε στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 δύο νέα έργα για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των περιστατικών Covid-19 από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, που αποτελεί το Νοσοκομείο αναφοράς στη Θεσσαλία για τον κορωνοιό. Σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, την 5η ΥΠΕ και τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, καταγράφουμε τις ανάγκες και χρηματοδοτούμε τα Νοσοκομεία ώστε να προμηθευτούν δεκάδες νέα, σύγχρονα μηχανήματα που αποτελούν παρακαταθήκη για το μέλλον» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Μετατρέπουμε την υγειονομική κρίση σε ευκαιρία προκειμένου να ανανεώσουμε τον εξοπλισμό των Νοσοκομείων ώστε κάθε Θεσσαλή και Θεσσαλός να αισθάνεται ασφαλής και να απολαμβάνει υψηλού επιπέδου δημόσιες υπηρεσίες υγείας» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Τα νέα μηχανήματα στο ΤΕΠ

Το έργο «Προμήθεια εξοπλισμού για το ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας» περιλαμβάνει:
1. Πέντε (5) monitor παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών (ΗΚΓ, αναίμακτη πίεση, οξυμετρία, δύο θερμοκρασίες, αιματηρές πιέσεις), με μπαταρία. Τα μόνιτορ μπορούν επιπλέον να κάνουν υπολογισμό αιμοδυναμικών και αναπνευστικών παραμέτρων ενώ έχουν δυνατότητα μελλοντικής σύνδεσης με κεντρικό σταθμό.
2. Ένα (1) φορητό τροχήλατο μηχάνημα υπερήχων με τουλάχιστον 3 κεφαλές (κοιλίας, αγγείων, καρδιάς).
3. Πέντε (5) τροχήλατα μόνιτορ παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών
4. Τέσσερα (4) τροχήλατα νοσηλείας για την εύκολη διαχείριση περιστατικών.
5. Δεκαπέντε (15) φορεία με ανάκληση και μηχανισμό ανύψωσης για την κάλυψη των αναγκών του τμήματος.
6. Ένα (1) αυτόματο μηχάνημα CPR (καρδιοπνευμονικής ανάνηψης - ΚΑΡΠΑ) για χρήση και σε ασθενείς με Covid-19.
7. Ένα (1) μηχάνημα ταχείας ανίχνευσης Covid-19 ώστε τυχόν ύποπτα περιστατικά Covid-19 να ταυτοποιούνται άμεσα ώστε να καθορίζεται άμεσα ο τρόπος αντιμετώπισής τους.
8. Δύο (2) τροχήλατοι ηλεκτροκαρδιογράφοι 12 απαγωγών με οθόνη τουλάχιστον 5,5"", με θερμικό καταγραφικό, μνήμη 800 εξετάσεων, πρόγραμμα ανάλυσης και αρχειοθέτησης σε Η/Υ και διάρκεια μπαταρίας για τουλάχιστον 300 ηλεκτροκαρδιογραφήματα.

[ads-post] 
Ο νέος εξοπλισμός της Παθολογικής Κλινικής

Το έργο «Προμήθεια και εγκατάσταση Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την Παθολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας» αφορά στην προμήθεια ενός συστήματος αναίμακτου υπολογισμού ηπατικής σκληρότητας συνοδευόμενου από λογισμικό αναίμακτου υπολογισμού ηπατικής στεάτωσης. Το σύνολο του εξοπλισμού θα εγκατασταθεί στους χώρους της Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου αλλά λόγω του γεγονότος ότι είναι φορητό θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του Ειδικού Ηπατολογικού Ιατρείου, του Ερευνητικού Εργαστηρίου της Κλινικής και το Τμήμα Λοιμωδών Νοσημάτων καθώς ασθενείς με χρόνια ηπατικά προβλήματα αποτελούν ομάδα υψηλού κινδύνου κατά την πανδημία Covid-19, καθώς επιπλέον ο κορωνοϊός προκαλεί διαταραχές των ηπατικών ενζύμων και ως εκ τούτου είναι αναγκαία η διαπίστωση αν οι ασθενείς έχουν προϋπάρχουσα ηπατική νόσο ή όχι.


« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια