ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

Στη γενέθλια γη αναπαύεται πλέον ο δήμαρχος Φαρκαδόνας Γιάννης Σακελλαρίου


Στα 69 του «έφυγε» ένας σημαντικός επιστήμονας και αυτοδιοικητικός

Εκατοντάδες πολίτες είπαν το τελευταίο αντίο στον εν ενεργεία δήμαρχο Φαρκαδόνας ,που πλέον πέρασε στην αιωνιότητα. 

Την τελευταία του πνοή άφησε το μεσημέρι της Τρίτης, στα 69 του χρόνια, ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας Γιάννης Σακελλαρίου, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες νοσηλεύονταν σε κλινική της Λάρισας, καθώς είχε επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας του.

Στην τελευταία του κατοικία, στα χώματα που γεννήθηκε και αγάπησε όσο τίποτα, κοντά στα αγαπημένα του πρόσωπα, στους γονείς και στον αδελφό του, αναπαύεται από το μεσημέρι της Τετάρτης 19/8/2020, ο δήμαρχος Φαρκαδόνας, Γιάννης Σακελλαρίου. 

Εκεί όπου η σύζυγός του Κωνστάνς, ο γιός του Γιώργος, συγγενείς, φίλοι, αυτοδιοικητικοί και συνάδελφοι ιατροί, είπαν το τελευταίο αντίο. Αποχαιρέτησαν τον φίλο, το συνδημότη, το γιατρό, το δήμαρχο που δεν θα ξεχαστεί ποτέ για τα προτερήματά του, για τις αξίες του, για το ήθος του.

Η Εξόδιος ακολουθία τελέστηκε την Τετάρτη στις 19/8/2020 και ώρα 11:30 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Οιχαλίας, όπου  από πολύ νωρίς ο κόσμος συνέρρεε για να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο του δήμαρχο και γιατρό του, τηρώντας ,αυστηρά ,όλα τα μέτρα προστασίας από τον κοροναϊό, κατά επιθυμία  της οικογένειας του εκλιπόντος. 

Δίπλα στη σορό, η γυναίκα του και ο γιος του, οι στενοί συγγενείς και οι συνεργάτες του, που στάθηκαν δίπλα του, στο 11μηνο τελευταίο αυτοδιοικητικό ταξίδι, συντετριμμένοι όλοι τους καθώς δεν θα ξαναδούν και δεν θα συναντήσουν άλλη φορά τον αγαπημένο τους Δήμαρχο.
[ads-post] 
Για το πρόσωπο και το μεγαλείο ψυχής του εκλιπόντος Δημάρχου, μίλησαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο πρώην νομάρχης Τρικάλων και τέως βουλευτής κ. Ηλίας Βλαχογιάννης ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων Γεώργιος Πέτρου και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας Βασίλης Κουκώνης, ενώ δεκάδες ήταν τα ψηφίσματα από φορείς της Θεσσαλίας , που εξέφραζαν τη βαθειά τους θλίψη και τόνιζαν τη μεγάλη απώλεια ενός σημαντικού ανθρώπου.

Όλοι τους στάθηκαν στην σημαντική πορεία του εκλιπόντος ως γιατρού και αυτοδιοικητικού, που θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στις μνήμες όλων. 
Ο επίλογος της έντονης επαγγελματικά και αυτοδιοικητικά ζωής του, έπεσε στο δημοτικό κοιμητήριο της Οιχαλίας, όπου όλοι μαζί αποχαιρέτησαν έναν σημαντικό άνθρωπο, που πλέον πέρασε στην αιωνιότητα.

Ένας σημαντικός επιστήμονας και αυτοδιοικητικός

Ο Γιάννης Σακελλαρίου πέρασε  τα παιδικά του χρόνια στο Βόλο, ,όπου και τελείωσε το Λύκειο, διατηρώντας  πολλές φιλίες από τα μαθητικά και φοιτητικά του  χρόνια, ενώ στη συνέχεια φοίτησε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, από όπου αποφοίτησε και ειδικεύτηκε στην  Παθολογία.  

Διετέλεσε επί σειρά ετών διευθυντής του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας, το οποίο υπηρέτησε πιστά. Άνθρωπος που διακρίθηκε για το ήθος του και την ανιδιοτέλειά του, ασχολήθηκε επί σειρά ετών με τα κοινά, διατελώντας Κοινοτάρχης και Δήμαρχος του πρώην Δήμου Οιχαλίας, αλλά και μέχρι την τελευταία ημέρα της ζωής του Δήμαρχος του διευρυμένου Δήμου Φαρκαδόνας, τον οποίο ήθελε να δει να αναπτύσσεται και να εκσυγχρονίζεται, δημιουργώντας το κατάλληλο περιβάλλον προόδου , με σκοπό να μείνουν οι νέοι στην περιοχή. 

Ο Γιάννης Σακελλαρίου προσέφερε επίσης και στο θεσμό της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, όπου διετέλεσε νομαρχιακός σύμβουλος και πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Τρικάλων.
Έχοντας κερδίσει την αναγνώριση και την αγάπη των συντοπιτών του και όχι μόνο, η είδηση του θανάτου του Γιάννη Σακελλαρίου σκόρπισε τη θλίψη στην περιοχή της Φαρκαδόνας, με το κενό που αφήνει πίσω του να είναι δυσαναπλήρωτο.


Αρμόδιος για τη σύνταξη του κειμένου
ΚΩΝ. ΣΚΡΙΑΠΑΣ 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΚΤΥΟΥ «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»



« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια