Υλικά:
- 800 γρ. βοδινό φιλέτο κοµµένο σε µεγαλούτσικους κύβους/µπουκιές (των 3 εκ. περίπου),
- 1 κόκκινη + 1 κίτρινη πιπεριά, κοµµένες σε µεγάλα τετράγωνα (των 3 εκ. περίπου)
- 1 κρεµµύδι κοµµένο σε τέταρτα και ανοιγµένο σε φύλλα,
- Αλάτι, πιπέρι,
- Ρύζι για το σερβίρισµα.
- Μαρινάτα
- 2 κουταλιές βαλσαµικό ξίδι,
- 60 ml (4 κουταλιές) ελαιόλαδο,
- 4 κουταλιές µίγµα ψιλοκοµµένων µυριστικών (φρέσκιας ρίγανης, φρέσκου θυµαριού και φρέσκου δεντρολίβανου).
- Σος από κόκκινο κρασί (Bordelaise)
- 1 µπουκάλι (75ml = 3 φλ.) καλό κόκκινο κρασί (Cabernet Sauvignon ή άλλο καλό κρασί µε πλούσιο χρώµα),
- 1 φλ. καρότα σε λεπτά φετάκια,
- ½ φλ. σέλινο σε λεπτά φετάκια,
- 1 φλ. κρεµµύδι, σε λεπτά φετάκια,
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κλωναράκι θυµάρι,
- Αλάτι, πιπέρι.
[ads-post]
Εκτέλεση:
- Ανακατεύετε καλά µε πιρούνι σε ένα µπολ τα υλικά της µαρινάτας, προσθέτετε τους κύβους του φιλέτου και τους ανακατεύετε για να πιάσουν καλά, παντού.
- Σκεπάζετε το µπολ και το κρατάτε στο ψυγείο για µίνιµουµ 6 ώρες ή καλύτερα για 1 βράδυ, γυρίζοντας το κρέας πότε-πότε.
- Ετοιµάζετε τη σος από κόκκινο κρασί
- Βάζετε όλα τα υλικά σε µια µέτρια κατσαρόλα και τα αφήνετε να κοχλάσουν.
- Χαµηλώνετε τη φωτιά και τα σιγοβράζετε µέχρι να εξατµιστεί το κρασί και να µείνει το 1/3.
- Το περνάτε από πολύ ψιλό σουρωτήρι και κρατάτε τη σος στην άκρη (µπορεί να ετοιµαστεί και 2 µέρες πριν).
- Στραγγίζετε το κρέας και πετάτε τη µαρινάτα του.
- Ύστερα το περνάτε σε σουβλάκια/καλαµάκια, ανά 3-4 κοµµάτια, βάζοντας ανάµεσά τους κοµµάτια πιπεριάς και κρεµµύδι.
- Τα αλατοπιπερώνετε και τα ψήνετε πάνω σε σχάρα στα κάρβουνα ή κάτω από προθερµασµένο γκριλ του φούρνου (σε απόσταση 10 εκ. περίπου από την εστία – στο δεύτερο σηµείο από πάνω), για 6-8 λεπτά από την κάθε πλευρά, ανάλογα µε το πόσο καλοψηµένα τα θέλετε.
- Τα σερβίρετε αµέσως µε ρύζι και τα συνοδεύετε µε τη σος από κόκκινο κρασί.
Καλή σας όρεξη...
Γράφει για την larisacitynews.GR
Angel
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου