Μια άκρως δελεαστική πρόταση που σίγουρα θα εντυπωσιάσει με την γεμάτη γεύση της αφού το κρέας προτού ψηθεί θα μαριναριστεί σε σπιτική σάλτσα BBQ.
Υλικά (6 μερίδες):
- 1 κιλό πανσέτα χωρίς δέρμα και κόκκαλο
- Για τη σάλτσα BBQ
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες ή πολτοποιημένες
- ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. γλυκού κοφτό, πιπέρι καυτερό, κόκκινο
- 4 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
- 4 κουτ. σούπας ξύδι κόκκινο
- 4 κουτ. σούπας σάλτσα Worcestershire
- 1 φλιτζάνι κέτσαπ
- 2 φλιτζάνια νερό
- 1 κουτ. γλυκού ταμπάσκο
[ads-post]
Εκτέλεση:
- Ετοιμάζετε τη σάλτσα
- Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά.
- Σιγοβράζετε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 30 - 40 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
- Αν θέλετε η σάλτσα σας να γίνει πιο πηχτή, θα την αφήσετε λίγο περισσότερο στη φωτιά.
- Βάζετε την πανσέτα σε ένα ταψί, την περιχύνετε με τη σάλτσα BBQ, σκεπάζετε το ταψί καλά με μια μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο.
- Αφήνετε το κρέας να μαριναριστεί για 24 ώρες.
- Μετά δεν πετάτε τη μαρινάδα.
- Ψήνετε την πανσέτα
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
- Ψήνετε την πανσέτα για περίπου 2 ώρες περιχύνοντάς τη ανά διαστήματα με τη μαρινάδα για να μην στεγνώσει.
- Κόβετε το κρέας σε φέτες, περιχύνετε με τη σάλτσα και σερβίρετε ιδανικά με άγριο ρύζι.
Καλή σας όρεξη...
Γράφει για την larisacitynews.GR
Angel
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου