ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Το Μουσικότροπο έρχεται στη Λάρισα!

Το Μουσικότροπο έρχεται στη Λάρισα!



Το Φεστιβάλ Μουσικότροπο έρχεται για τρίτη συνεχή χρονιά,τα τέσσερα Σαββατοκύριακα του Φεβρουαρίου, να μας δείξει διαφορετικούς τρόπους, με τους οποίους μπορεί ο καθένας να βρεθεί κοντά στη μουσική.


Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας από τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Πάνο Σάπκα, τον πρόεδρο του ΔΩΛ Νίκο Καλτσά, τον διευθυντή του ΔΩΛ Απόστολο Αλεξίου και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Χρήστο Λενούτσο, έγινε η παρουσίαση του προγράμματος που περιλαμβάνει συναυλίες, εργαστήρια, εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και για σχολεία, για άτομα με αναπηρία καθώς και έκθεση φωτογραφίας.





Ο κ. Καλτσάς επισήμανε ότι πρωταρχικός σκοπός της διοργάνωσης είναι η προσφορά στον Πολιτισμό.


Ο κ. Λενούτσος είπε πως πρόκειται για ένα φεστιβάλ που απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους, με υπέροχα ακούσματα, με την παροχή εκπαίδευσης, με την ανταλλαγή σκέψεων και κουλτούρας.


Ο κ. Αλεξίου κάλεσε όλους τους Λαρισαίους να αγκαλιάσουν το φεστιβάλ.


Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας υπογράμμισε ότι το Μουσικότροπο είναι μια διοργάνωση που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από ανάλογες της Αθήνας , της Θεσσαλονίκης ή άλλων ευρωπαϊκών πόλεων με παράδοση στη μουσική παιδεία και δημιουργία.


[ads-post]


«Είναι ένα φεστιβάλ στα πρότυπα φεστιβάλ του Κέντρου Πολιτισμού ή της Στέγης Γραμμάτων, ή των Μεγάρων Μουσικής, με χαρακτηριστικά όπως η υψηλή αισθητική και ποιότητα, η πρωτοπορία, η καινοτομία και στόχo την ανακάλυψη της μουσικής με κλασικούς αλλά και ασυνήθιστους τρόπους. Δεν είναι τυχαίο που μας εμπιστεύονται σχήματα όπως η Φιλαρμόνια Ορχήστρα, η Camerata Junior, ο μαέστρος Βύρωνας Φιδετζής, ο Σωκράτης Σινόπουλος, ο Νίκος Κυπουργός και τις προηγούμενες χρονιές να σας θυμίσω, τη Σαβίνα Γιαννάτου, τον Μάρκελο Χρυσικόπουλο, το Pantemonium και τη Δόμνα Ευνουχίδου κοκ. 


Και μας εμπιστεύονται γιατί είμαστε κι εμείς μια πόλη με παράδοση στη μουσική παιδεία και δημιουργία. Με ένα ωδείο που έχει βγάλει μουσικούς σαν τον Καρακαντά, την Παπαθανασίου, τη Μπάκα, τον Μπέκο και τόσους άλλους…


Το Μουσικότροπο δεν είναι απλώς ένα φεστιβάλ μουσικής. Είναι μια ευκαιρία για απόλαυση, εμβάθυνση, εξέλιξη.»





ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Συναυλίες
  • Σάββατο 2 Φεβρουαρίου: Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, μαέστρος Βύρωνας Φιδετζής σολίστ Δημήτρης Καρακαντάς-βιολί, σε αριστουργηματικά έργα της παγκόσμιας μουσικής φιλολογίας.

  • Σάββατο 9 Φεβρουαρίου: πρωτότυπη χορευτική παράσταση ‘lapses of light’ συνδυάζει τη μουσική, το χορό και το φως! Κωνσταντίνας Ευθυμιάδου - χορός, Κώστας Μακρυγιαννάκης - μουσική και του Αλέξανδρος Σεϊταρίδης - φωτιστικά εφέ.

  • Κυριακή 17 Φεβρουαρίου: ο αρχέγονος ήχος της λύρας, συναντά τη τζαζ και τη σύγχρονη μουσική. Οι μελωδίες του Σωκράτη Σινόπουλου σε συνδυασμό με τους αυτοσχεδιασμούς του κουαρτέτου “Σωκράτης Σινόπουλος Quartet”, δημιουργούν μια μαγική ατμόσφαιρα γεμάτη συναισθήματα και μνήμες.

  • Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, 100 παιδιά στη σκηνή, συναυλία από την Ορχήστρα Νέων - Camerata Junior του Σύλλογου «Οι Φίλοι της Μουσικής - Μέγαρο Μουσικής Αθηνών» και την Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Στο πρώτο μέρος, θα παρουσιαστούν αριστουργήματα του κλασικού ρεπερτορίου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου της Camerata Junior Νίκο Χαλιάσα. 
Σολίστ, δύο νέοι ταλαντούχοι δωδεκάχρονοι Λαρισαίοι πιανίστες, σπουδαστές του ΔΩΛ, ο Σταύρος Καριώτης και ο Έκτορας Καράτζιος-Παπαϊωάννου. Έκπληξη της βραδιάς, ο Νίκος Κυπουργός. Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας θα παρουσιαστούν κινηματογραφικά και χορωδιακά έργα του, μέρος των οποίων θα διευθύνει ο ίδιος. Η επιμέλεια και διδασκαλία της Παιδικής Χορωδίας είναι του Δημήτρη Καρβούνη.


ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για τις συναυλίες, καθημερινά από 10:00 έως 13:00 στο ΔΩΛ και οι δηλώσεις συμμετοχής για τα εργαστήρια στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ www.mousikotropo.gr


Τα εισιτήρια στην προπώληση κοστίζουν 10 και 6 ευρώ, στο ταμείο 12 και 8 ευρώ.



Newsroom larisacitynews.GR




« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια