Αν θέλετε να δοκιμάσετε γεύση από άλλες κουζίνες, να μια συνταγή από την μακρινή Ταϊτή, για γαρίδες σωτέ, που είναι και φοβερά εύκολη συνταγή.
Υλικά:
- 1 κιλό γαρίδες (φρέσκιες ή κατεψυγμένες)
- 1 κουταλιά πάπρικα
- αλάτι
- πιπέρι
- μαιντανός ψιλοκομμένος
- 250 γραμμάρια ρύζι για ριζότο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί ξηρό
- 2 κρεμμύδια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κουταλιές βούτυρο
[ads-post]
Εκτέλεση:
- Πλένουμε καλά τις γαρίδες και τους αφαιρούμε πόδια και κεραίες.
- Τις βράζουμε για οκτώ λεπτά και τις αφαιρούμε από την κατσαρόλα κρατώντας ωστόσο το νερό με το ζουμί τους.
- Μέσα στο ζουμί που πήραμε από τις γαρίδες, βράζουμε το ρύζι για το ριζότο μας.
- Παράλληλα, καθαρίζουμε δύο μεγάλα κρεμμύδια.
- Κόβουμε κάθε κρεμμύδι σε δύο κομμάτια και στη συνέχεια τα κόβουμε στον τρίφτη, ώστε να προκύψουν λεπτές μισές ροδέλες.
- Στη συνέχεια βάζουμε τα κρεμμύδια σε ένα σουρωτήρι και τα πλένουμε καλά με νερό για να μαλακώσει η γεύση τους.
- Ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι.
- Σωτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Θέλουμε να πάρουν ξανθωπό χρώμα και να ελευθερώσουν το άρωμά τους.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες στο τηγάνι και τις σωτάρουμε μέχρι να πάρουν ένα κοκκινωπό χρώμα.
- Κατά τη διάρκεια του σωταρίσματός, τις αλατοπιπερώνουμε.
- Προσθέτουμε και το ποτήρι λευκό ξηρό κρασί αλλά και τη λιωμένη σκελίδα σκόρδου.
- Πασπαλίζουμε με πάπρικα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε τις γαρίδες να σωταριστούν μέσα στον ατμό τους για πέντε λεπτά ακριβώς.
- Σερβίρουμε τις γαρίδες ζεστές, μαζί με το ρύζι τους.
Καλή σας όρεξη...
Γράφει για την larisacitynews.GR
Angel
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου