Πατάτες με αυγά στο τηγάνι. Απλή και πάντα κλασική συνταγή για πατάτες με αυγά! Ιδανικό φαγητό για τις στιγμές που θέλουμε κάτι γρήγορο, απλό και πεντανόστιμο. Συνοδεύουμε με τριμμένη φέτα για ακόμη πιο λαχταριστό αποτέλεσμα.
Υλικά:
- 4 πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες
- 4 αυγά
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 100 γρ. τριμμένη φέτα
[ads-post]
Εκτέλεση:
- Σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Όταν κάψει καλά τηγανίζουμε τις πατάτες σε δόσεις, προσέχοντας να μη γεμίσουμε υπερβολικά το τηγάνι με πατάτες.
- Λίγο πριν ετοιμαστεί η τελευταία δόση με πατάτες, τηγανίζουμε τα αυγά.
- Σε ξεχωριστό τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
- Όταν κάψει καλά σπάμε μέσα τα αυγά.
- Αφήνουμε να τηγανιστούν για 6-7 λεπτά.
- Με κουτάλι ρίχνουμε καυτό ελαιόλαδο από το τηγάνι στους κρόκους ανάλογα πόσο σφιχτά τα θέλουμε.
- Εναλλακτικά μπορούμε να καλύψουμε το τηγάνι με ένα καπάκι για να τηγανιστούν ομοιόμορφα τα αυγά.
- Σερβίρουμε τις πατάτες σε πιάτο και καλύπτουμε από πάνω με τα αυγά ρίχνοντάς τα απευθείας από το τηγάνι.
- Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως.
- Συνοδεύουμε με τριμμένη φέτα.
Καλή σας όρεξη...
Γράφει για την larisacitynews.GR
Angel
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου