Αγαπημένο φαγητό που με τη προσθήκη του τυριού και της κρέμας γάλακτος γίνεται ακόμα πιο νόστιμο.
Υλικά:
- 1 πακέτο σπαγγέτι
- 5-6 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 600 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 400 γρ. χοιρινό κιμά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 ½ κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 200 ml. κόκκινο κρασί
- ¼ κ.γ. κανέλα, τριμμένη
- ¼ κ.γ. θυμάρι
- ¼ κγ. γαρύφαλλο, τριμμένο
- 1 φύλλο δάφνης
- 400 γρ. ντομάτα τριμμένη
- 300 ml. χλιαρό νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
- 200 ml. κρέμα Γάλακτος
- 150 γρ. Gouda τριμμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
[ads-post]
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αρκετό αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τα σουρώνουμε και κρατάμε το νερό.
- Ζεσταίνουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τους κιμάδες μέχρι να ασπρίσουν ανακατεύοντας τους με μία ξύλινη κουτάλα.
- Σε περίπτωση που δεν έχουμε μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε τους κιμάδες σε δόσεις και κάθε δόση που ετοιμάζεται την αδειάζουμε σε ένα μπολ.
- Μόλις ετοιμαστεί αφαιρούμε τον κιμά από την κατσαρόλα και τον αδειάζουμε σε ένα μπολ.
- Στην ίδια κατσαρόλα, συμπληρώνουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμη και ρίχνουμε το κρεμμύδι, σοτάρουμε για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να καραμελώσει ελαφρώς, προσθέτουμε το σκόρδο, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το θυμάρι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά, τον πελτέ ντομάτας και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τη ντομάτα, το νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών και τη δάφνη και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά μέχρι να καραμελώσει ο κιμάς και τα υγρά του να έχουν γίνει μια παχύρευστη σάλτσα.
- Αφού λοιπόν ετοιμαστεί και ο κιμάς ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5-6 λεπτά.
- Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το τυρί, ανακατεύουμε και αδειάζουμε πάνω από τα μακαρόνια.
Καλή σας όρεξη...
Γράφει για την larisacitynews.GR
Angel
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου