ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Μακαρόνια με κιμά και τυρί γκούντα

Μακαρόνια με κιμά και τυρί γκούντα



Αγαπημένο φαγητό που με τη προσθήκη του τυριού και της κρέμας γάλακτος γίνεται ακόμα πιο νόστιμο.


Υλικά:

  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 5-6 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 600 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 400 γρ. χοιρινό κιμά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 ½ κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 200 ml. κόκκινο κρασί
  • ¼ κ.γ. κανέλα, τριμμένη
  • ¼ κ.γ. θυμάρι
  • ¼ κγ. γαρύφαλλο, τριμμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 400 γρ. ντομάτα τριμμένη
  • 300 ml. χλιαρό νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
  • 200 ml. κρέμα Γάλακτος
  • 150 γρ. Gouda τριμμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι


[ads-post]


Εκτέλεση:

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αρκετό αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Τα σουρώνουμε και κρατάμε το νερό.
  • Ζεσταίνουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τους κιμάδες μέχρι να ασπρίσουν ανακατεύοντας τους με μία ξύλινη κουτάλα. 
  • Σε περίπτωση που δεν έχουμε μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε τους κιμάδες σε δόσεις και κάθε δόση που ετοιμάζεται την αδειάζουμε σε ένα μπολ.
  • Μόλις ετοιμαστεί αφαιρούμε τον κιμά από την κατσαρόλα και τον αδειάζουμε σε ένα μπολ.
  • Στην ίδια κατσαρόλα, συμπληρώνουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμη και ρίχνουμε το κρεμμύδι, σοτάρουμε για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να καραμελώσει ελαφρώς, προσθέτουμε το σκόρδο, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το θυμάρι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. 
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά, τον πελτέ ντομάτας και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά.
  • Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τη ντομάτα, το νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών και τη δάφνη και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά μέχρι να καραμελώσει ο κιμάς και τα υγρά του να έχουν γίνει μια παχύρευστη σάλτσα. 
  • Αφού λοιπόν ετοιμαστεί και ο κιμάς ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5-6 λεπτά.
  • Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το τυρί, ανακατεύουμε και αδειάζουμε πάνω από τα μακαρόνια.




Καλή σας όρεξη...



Γράφει για την larisacitynews.GR
Angel




« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια