ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Ο δήμαρχος Λαρισαιων δηλώνει: "Η Λάρισα δεν κινδυνεύει από δασικές πυρκαγιές και πλημμύρες"





Για τα σχέδια εκκένωσης και αντιμετώπισης πυρκαγιών και έκτακτων αναγκών ρωτήθηκε σήμερα ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης.


Μιλώντας στην ert.gr ανέφερε ότι «η Λάρισα δεν κινδυνεύει από δασικές πυρκαγιές και πλημμύρες», ενώ για τις πυρκαγιές που ενδεχομένως εκδηλωθούν μέσα στον αστικό ιστό «υπάρχει σχέδιο και ετοιμότητα».


[ads-post]


Αναλυτικά η δήλωσή του: 

«Με τη χθεσινή αναφορά του στο Δ.Σ για απουσία σχεδίων ο κ. Σούλτης ήθελε να καταδείξει με τον πιο έντονο τρόπο τις παθογένειες στον κρατικό μηχανισμό, τις δυσκολίες σε επίπεδο Πολιτείας στην καλύτερη οργάνωση τέτοιων σχεδίων και την ανησυχία μας για αυτούς τους λόγους.



Η Λάρισα δεν κινδυνεύει από δασική πυρκαγιά. Δεν είναι χτισμένη στο δάσος. Κινδυνεύει από μικρότερες ή μεγαλύτερες πυρκαγιές στον αστικό ιστό. Και για την αντιμετώπιση αυτών σαφώς και υπάρχει σχέδιο και ετοιμότητα. Πρόκειται για την υποχρέωση της ΔΕΥΑΛ να έχει τοποθετήσει ικανό αριθμό κρουνών μέσα στην πόλη και σε σωστά σημεία. Κάτι που το έχει κάνει και αποδείχθηκε με την πυρκαγιά στην Β’ ΔΟΥ για την κατάσβεση της οποίας χρησιμοποιήθηκε ο κρουνός με τεράστια ποσότητα νερού.
Επίσης, υπάρχει το ζήτημα των ελεύθερων δρόμων και πεζοδρόμων, πλάτους 3,5 μέτρων για τα οχήματα έκτακτης ανάγκης, πυροσβεστικά, ασθενοφόρα κλπ. Και αυτό έχει καθοριστεί και επιβληθεί με τον αντίστοιχο κανονισμό για τους κοινόχρηστους χώρους. Τώρα, αν ο ιδιοκτήτης της καφετέριας τοποθετεί την καρέκλα 1 μέτρο πιο έξω, εδώ υπάρχει και το θέμα της ατομικής ευθύνης!



Σε ότι αφορά τις πλημμύρες, η Λάρισα θεωρώ ότι από τις πιο θωρακισμένες πόλεις πανελλαδικά. Έχουμε από το 1985 ένα από τα καλύτερα αποχετευτικά δίκτυα. Σήμερα δρέπουμε τους καρπούς και φροντίζουμε ώστε η ΔΕΥΑΛ να κρατά καθαρούς τους υπονόμους, να δουλεύουν τα αντλιοστάσια. Δέκα χρόνια πριν συμπληρώθηκε η αντιπλημμυρική προστασία και με τα αντιπλημμυρικά έργα στην εσωτερική κοίτη του Πηνειού και την εκβάθυνση της εξωτερικής κοίτης που χωρά 6 μέτρα νερό για να μην κινδυνέψει η πόλη. Σκεφτόμαστε να γίνει μελέτη και να φτιάξουμε και ένα οδόφραγμα στην απέναντι πλευρά της κοίτης, επειδή είδαμε στο τελευταίο πλημμυρικό φαινόμενο ότι αντιστρεφόταν η ροή του νερού.


Προσπαθούμε, λοιπόν, να βελτιώνουμε συνεχώς τον σχεδιασμό, που έτσι κι αλλιώς υπάρχει. Ας μην νιώθει κανένας πολίτης ότι βρίσκεται εν κενώ».







Πηγή: www.ert.gr







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια