ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι

Χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι




Υλικά (υλικά για 3 μερίδες):

  • 1 χταπόδι, φρέσκο ή κατεψυγμένο, περίπου 1 κιλό
  • 200 γραμμάρια κοφτό μακαρονάκι
  • ¼ φλιτζανιού (50ml) ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι (200ml) λευκό ξηρό κρασί
  • 300 γραμμάρια ντομάτες ψιλοκομμένες σε μικρούς κύβους (με τον χυμό τους)
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • Μισό κουταλάκι θυμάρι
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 λίτρο νερό
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


[ads-post]


Εκτέλεση:

  • Πλένουμε καλά το χταπόδι και το βάζουμε στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά. 
  • Μετά ρίχνουμε το λάδι, το κρασί, την κανέλα, τη δάφνη και το θυμάρι. 
  • Μαγειρεύουμε για ακόμα 10 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία, με ανοιχτό καπάκι μέχρι να εξατμιστεί το κρασί. 
  • Προσθέτουμε τη ντομάτα, το νερό και αλάτι-πιπέρι κατά βούληση. 
  • Το αφήνουμε να πάρει μία βράση και μετά το βγάζουμε από το μάτι και το κόβουμε σε κομματάκια. 
  • Τέλος, ρίχνουμε το μακαρονάκι, το κρεμμυδάκι, και τον άνηθο και ψήνουμε ώσπου να απορροφήσει το μακαρονάκι σχεδόν όλο το νερό. 




Καλή σας όρεξη...



Γράφει για την larisacitynews.gr
Angel




« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια