ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Το φετινό Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων ανάβει φωτιές στον ΣΥΡΙΖΑ

Το φετινό Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων ανάβει φωτιές στον ΣΥΡΙΖΑ


Μπορεί πάντα να είχε μια πολιτική χροιά, φέτος σηματοδοτεί και εξελίξεις όπως όλα δείχνουν το Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων στα Περτουλιώτικα Λιβάδια.


Η κόντρα για το όνομα των Σκοπίων και οι αντιδράσεις από πλευράς των Σαρακατσαναίων, αποτελούν ένα μεγάλο δίλλημα για την κυβέρνηση αν θα παραστεί φέτος. Μάλιστα πληροφορίες του Ε.Π. θέλουν αρκετούς να είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν δυναμικά, αν παραστεί εκπρόσωπος της κυβέρνησης.


«ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΎΝ.ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΎΜΗΤΟΙ. Δεν θα υποστείλουμε τον Φλάμπουρα. Ο Αγώνας για την Μακεδονία μας ,συνεχίζεται. Η προδοσία δεν θα περάσει», έγραψε πριν μερικές μέρες σε ανάρτησή του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων Γιώργος Μουτσιάνας, για να έρθει με δήλωσή του ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του φετινού Ανταμώματος και πρόεδρος του Συνδέσμου Σαρακατσαναίων νομού Λάρισας Παναγιώτης Κατσαρός και να δηλώσει πως έχουν προσκληθεί όλα τα κόμματα.


Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής δήλωσε στην «Ελευθερία» Λάρισας: «Οι απόψεις του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων Γιώργου Μουτσιάνα ότι μετά την υπογραφή της συμφωνίας για τη μετονομασία των Σκοπίων σε «Βόρεια Μακεδονία» οι Σαρακατσαναίοι δεν δέχονται τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στα Περτουλιώτικα λιβάδια είναι προσωπικές και η σχετική του πρόταση δεν εγκρίθηκε από την Οργανωτική Επιτροπή».


Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Κατσαρό «οι προσκλήσεις προς όλα τα κόμματα έχουν αποσταλεί εδώ και ένα μήνα, πολύ πριν τις εξελίξεις με το Μακεδονικό. Δεν πρέπει να δοθεί πολιτικό μήνυμα σε ένα πολιτιστικό γεγονός όπως είναι το Αντάμωμα. Αν κάποιος θέλει να τιμωρήσει εκείνους που ψήφισαν την παραπάνω ονομασία υπάρχει η κάλπη».


Ωστόσο φέτος αποφασίστηκε να μην δοθεί ο λόγος για να χαιρετίσουν σε κανέναν εκπρόσωπο πολιτικού κόμματος. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι παρέστη και χαιρέτισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης. Πρόπερσι είχε χαιρετίσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων Χρ. Σιμορέλης, ο οποίος είχε αποδοκιμαστεί από τον κόσμο. Έτσι στο φετινό Αντάμωμα θα χαιρετίσουν μόνο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων κ. Μουτσιάνας, ο δήμαρχος Πύλης Κ. Μαράβας και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός».


[ads-post]


Η Ν.Δ.

Στο 38ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Συλλόγων Σαρακατσαναίων που διοργανώνει στα Λιβάδια Περτουλίου, η Πανελληνία Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων θα βρεθεί ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ – Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, την ερχόμενη Κυριακή, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη.


Μαζί με τον Γραμματέα του κόμματος στην εκδήλωση θα παραβρεθούν ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας – Βουλευτής Τρικάλων Κώστας Σκρέκας, ο Αν. Τομεάρχης Μεταφορών και Υποδομών – Βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, ο Αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων – Βουλευτής Λάρισας Χρήστος Κέλλας και o Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης – Βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς.



Πηγή: http://energospolitis.gr




« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια