ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Δεκάδες «ραβασάκια» στέλνει ο Δήμος Καρδίτσας για κλήσεις ακόμη και από το 2007!

Δεκάδες «ραβασάκια» στέλνει ο Δήμος Καρδίτσας για κλήσεις ακόμη και από το 2007!


«Βροχή» φτάνουν οι κλήσεις στα σπίτια ανυποψίαστων συμπολιτών μας, σύμφωνα με τις οποίες πρέπει να πληρώσουν πρόστιμα για παραβάσεις που «έγιναν» ακόμη και πριν 11 χρόνια!


Οι παραβάσεις μπορεί να είναι «μπαγιάτικες» αλλά ο Δήμος Καρδίτσας θέλει «φρέσκο» χρήμα. Φυσικά όλες οι περιπτώσεις δεν είναι ίδιες, καθώς υπάρχουν καταγγελίες για κλήσεις που, σύμφωνα με τους οδηγούς, ουδέποτε έγιναν.


«Δεν ήμουν ποτέ»

Η παρακάτω περίπτωση είναι ενδεικτική. «Παραβάτης» αναφέρει στο karditsapress.gr 


«Σήμερα (22/6/18) έλαβα ταχυδρομικώς από το δήμο Καρδίτσας μια ενημερωτική επιστολή στην οποία αναφερόταν πως υπήρξα την 16/1/15 κ ωρα 23.20 στην πόλη της Καρδίτσας και πως διέπραξα κάποια παρανόμια (εικάζω παράνομη στάθμευση) και πως για τον λόγο αυτό οφείλω στον δήμο 40 ευρώ!
Αναφέρω σχετικά, πως είμαι μόνιμος κάτοικος Αθηνών και πως δεν έχω ποτέ περάσει, ούτε έξω από την πόλη της Καρδίτσας. Ποτέ. Ιλαρό ή για κλάματα;» 


Ηδη όπως μας ενημέρωσε ζήτησε να αποσταλεί η κλήση και φυσικά την αμφισβητεί.





Στο μακρινό 2007

Θυμάται ότι τον Ιούνιο του 2007 πρωθυπουργός της χώρας ήταν ο Κώστας Καραμανλής. Πιθανότατα θυμάται ότι η Ελλάδα καίγονταν «απ’ άκρη σε άκρη». Ηταν σχεδόν αδύνατο όμως να θυμάται ότι τον Ιούνιο του 2007 «έφαγε» κλήση στην Καρδίτσα. Γι’ αυτό είναι όμως ο Δήμος για να του το θυμίζει. Ο συμπολίτης μας έλαβε το «ραβασάκι» που τον ενημέρωνε ότι στις 21 Ιουνίου του 2007 ήταν «παραβάτης». Ο συγκεκριμένος, παρότι είχε διάφορα ερωτήματα στο μυαλό του, ακόμη και αν την είχε πληρώσει, (ποιος κρατάει αποδεικτικά για 10 χρόνια;)τελικά την πλήρωσε.


[ads-post]






Αν λοιπόν δεχτήκατε κλήση, μην είστε βέβαιοι ότι θα μείνει ξεχασμένη σε κάποιο ντουλάπι δημόσιας υπηρεσίας. Ο Δήμος θα ψάξει να σας βρει. Αν την έχετε ήδη πληρώσει ή αν είστε βέβαιοι ότι δεν διαπράξατε παράβαση… καλά ξεμπερδέματα.



Ζητήστε αντίγραφα

Να θυμίσουμε ότι σε ανάλογες περιπτώσεις ο Συνήγορος του Πολίτη υποδεικνύει στους πολίτες να ζητήσουν από τις υπηρεσίες των ∆ήµων αντίγραφα των κλήσεων-πράξεων βεβαίωσης παράβασης οχήµατος- προκειµένου να ελέγξουν το περιεχόµενο αυτών. Ακολούθως οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συγκρίνουν τα στοιχεία του οχήµατος ιδιοκτησίας τους, όπως αναγράφονται στην άδεια κυκλοφορίας, µε τα στοιχεία αυτού όπως αναγράφονται στις κλήσεις και σε περίπτωση που τα στοιχεία της κλήσης είναι εσφαλµένα ή ελλιπή, η εν λόγω πράξη καθίσταται ακυρωτέα.




Πηγή: http://karditsapress.gr




« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια