ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 1 Μαΐου 2018

Μαζική η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας για την Εργατική Πρωτομαγιά

Μαζική η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας για την Εργατική Πρωτομαγιά


Μαζική ήταν η συμμετοχή των Λαρισαίων στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς που διοργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.


Πολίτες όλων των ηλικιών έδωσαν μαχητικό παρών με τα μηνύματα να είναι σαφή κατά των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται στη χώρα, όπως και ενάντια στον πόλεμο.


Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο πρόεδρος του ΕΚΛ Τάσος Τσιαπλές, ο οποίος και υπογράμμισε τα εξής: «Απαιτούμε να σταματήσει ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στη Συρία, στην Ουκρανία, σε χώρες της Αφρικής και της Ασίας, να σταματήσει το έγκλημα κατά των Παλαιστινίων και η κατοχή Παλαιστινιακών εδαφών από το κράτος του Ισραήλ, να αφεθούν ελεύθεροι οι Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι, να αποκτήσουν τη δική τους ελεύθερη πατρίδα, διεκδικούμε μια Κύπρο ενιαία, ανεξάρτητη, χωρίς ξένα στρατεύματα και προστάτες. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους Τούρκους εργάτες, που βρίσκονται αντιμέτωποι με την άγρια εκμετάλλευση και καταστολή της αστικής τάξης και της κυβέρνησης της Τουρκίας».


«Εδώ και 9 χρόνια, οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μαζί με την Ε.Ε και το ΔΝΤ, προκειμένου να βγάλουν το καπιταλιστικό σύστημα από την κρίση του και να το επαναφέρουν στην ανάπτυξη για νέα μεγαλύτερα κέρδη, διαμόρφωσαν με τα μνημόνια και τους αντεργατικούς νόμους, ένα καθεστώς άγριας εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης από την εργοδοσία, κάτι που ήταν πάγια επιδίωξή της, με την κατάργηση της διαπραγμάτευσης του κατώτερου μισθού και των ΣΣΕ, της υποχρεωτικότητας τους, με την δραστική μείωση μισθών και συντάξεων, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, της πλήρους & σταθερής εργασίας, της Κυριακής αργίας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, με δραστικές μειώσεις των συντάξεων, με την άγρια φοροληστεία και τους πλειστηριασμούς εργατικών-λαικών σπιτιών, αλλά και την επιστράτευση της κρατικής και εργοδοτικής βίας σε βάρος των συνδικαλιστών του ΕΚΝΛ, του ΠΑΜΕ, άλλων αγωνιστών και εργαζομένων…


[ads-post]


Με βάση τη μεγάλη πείρα που έχουμε πλέον, κανείς εργατοϋπάλληλος δεν πρέπει να έχει αυταπάτες ότι με την σημερινή ή όποια άλλη κυβέρνηση που υπηρετεί το κεφάλαιο, θα αλλάξει η ζωή μας προς το καλύτερο.


Ούτε τον ερχόμενο, ούτε κανέναν Αύγουστο, δεν θα τελειώσουν τα βάσανα της εργατικής τάξης, των μικρών αγροτών και ΕΒΕ, αν δεν οργανωθεί και δεν ξεσηκωθεί η πλειοψηφία που στέκει ακόμα παθητική, για να ανατρέψει όχι μόνο την σημερινή και κάθε άλλη αστική κυβέρνηση, αλλά και το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα» επισήμανε ο κ. Τσιαπλές.


Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας ζήτησε οργάνωση στα ταξικά σωματεία, στους χώρους δουλειάς και ενδυνάμωση του αγώνα για:

«Την κατάργηση των άθλιων μισθών, των 586 και 511 ευρώ.

Υπογραφή νέας ΕΓΣΣΕ και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ του κατώτερου μισθού, για όσους αμείβονται μ’ αυτόν, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς.

Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν τις ΣΣΕ. Επαναφορά των ΚΣΣΕ και των κλαδικών μισθών στα επίπεδα που ήταν πριν καρατομηθούν και υπογραφή νέων, με αυξήσεις, με καθολική ισχύ και υποχρεωτικότητα για όλους.

Επαναφορά των μισθών στα προ κρίσης επίπεδα στο Δημόσιο με αυξήσεις, κάλυψη των απωλειών, επαναφορά του 13ου & 14ου μισθού.

Πλήρη-σταθερή εργασία για όλους, με ΣΣΕ, 7ωρο- 5ήμερο- 35ωρο, Κοινωνική Ασφάλιση, προστασία στη δουλειά. Κυριακή αργία με νόμο.

Κατάργηση της τροπολογίας που περιορίζει το δικαίωμα στην απεργία.

Μηνιαίο επίδομα 600 ευρώ σε όλους τους άνεργους.

Επιστροφή όλων των κλεμμένων στους συνταξιούχους, καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ. Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία, πρόνοια, Κ.Α. και παιδεία.

Απαγόρευση κατασχέσεων και πλειστηριασμών σπιτιών και καταθέσεων εργατικών-λαικών οικογενειών. Σταμάτημα της ποινικοποίησης των αγώνων ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Ετήσιο ατομικό αφορολόγητο όριο 20.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και των χαρατσιών. Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο με 45% στα κέρδη και τα περιουσιακά στοιχεία του.

Μονομερή διαγραφή του χρέους, να πληρώσει η πλουτοκρατία για την κρίση. Έξω από Ε.Ε και ΝΑΤΟ και αγώνας για φιλολαϊκή ανάπτυξη, χωρίς καπιταλιστές».



Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την συγκέντρωση:









Πηγή: www.larissanet.gr




« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια