ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 1 Μαΐου 2018

Μαζική η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την Πρωτομαγιά στο Βόλο - Υποτονική αυτή του Εργατικού Κέντρου

Μαζική η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την Πρωτομαγιά στο Βόλο - Υποτονική αυτή του Εργατικού Κέντρου


Κάλεσμα για το συλλαλητήριο του Σαββάτου κατά της καύσης RDF


Μαζικότερη σε σχέση με του Εργατικού Κέντρου και της ΑΔΕΔΥ ήταν η Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, ενώ ακολούθησε πορεία από την Πλατεία Πανεπιστημίου προς τη Δημητριάδος και την αρχή της Ιάσονος με κατάληξη στο Ταχυδρομείο, όπου έγινε κατάθεση στεφάνων.




Κύριος ομιλητής ήταν ο βουλευτής του ΚΚΕ και πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» Κώστας Στεργίου που είπε ότι η εργατική τάξη βρίσκεται αντιμέτωπη με μια διαρκή επίθεση, στα δικαιώματα, κατακτήσεις και το εισόδημά της.


«Απαραίτητη προϋπόθεση για να βγει η εργατική τάξη κερδισμένη, να ανακτήσει απώλειες και να μπορέσει να ζήσει καλύτερη ζωή, είναι η ανασύνταξη και η συμπόρευση με το ταξικό εργατικό κίνημα, με το ΠΑΜΕ», ανέφερε.




Σύμφωνα με τον ίδιο, σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, είναι αναγκαίο να δυναμώσει η ταξική οργάνωση και να δημιουργήσει ρήξη με ένα σύστημα που δημιουργεί φτώχεια και πολέμους.


Ο Κ. Στεργίου επισήμανε ότι η Πρωτομαγιά σήμερα βρίσκει το λαό μας αντιμέτωπο και με την επιθετικότητα της Τουρκίας και με γενικότερες πολεμικές εξελίξεις που εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους ενός γενικευμένου πολέμου.


Το στέλεχος του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ κάλεσε τους εργαζόμενους ότι ο πόλεμός τους είναι η θυσία του λαού, όπως άλλωστε θυσιάζεται και στην ειρήνη τους.


Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στο Παμβολιώτικο συλλαλητήριο του Σαββάτου για την απαγόρευση καύση RDF και SRF από την ΑΓΕΤ.


Στους συγκεντρωμένους απηύθυνε κάλεσμα για το συλλαλητήριο ενάντια στην καύση του RDF, που θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο, το μέλος της Διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου Χρυσούλα Τασολάμπρου.


[ads-post]



Υποτονική η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου για την Πρωτομαγιά

Ζητήθηκε να καταργηθούν μνημόνια και τα μέτρα για το λαό




Υποτονική και με πολύ μικρή συμμετοχή κόσμου ήταν η συγκέντρωση του εργατικού Κέντρου Βόλου και της ΑΔΕΔΥ στην απεργιακή συγκέντρωση της Πλατείας Ελευθερίας για την Πρωτομαγιά, ενώ ακολούθησε πορεία και κατάθεση στεφάνων στο Ταχυδρομείο.


Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Βόλου Δημήτρης Βασιλείου που τόνισε ότι το μήνυμα της Πρωτομαγιάς είναι πασιφανές στα τελευταία 8 χρόνια της κρίσης, ότι πρέπει να καταργηθούν τα μνημόνια και η εξαθλίωση όλων των εργαζομένων. Όπως είπε, οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουν μήνυμα στην κυβέρνηση ότι πρέπει να σταματήσει να παίρνει όλα αυτά τα μέτρα που είναι τραγικά για το λαό. «Η εργατική τάξη θα πρέπει να σκεφτεί το παρελθόν και να γίνει οδηγός για το μέλλον και αυτά που έχει χάσει να τα ξανακερδίσει. Ελπίζουμε ότι η φετινή πρωτομαγιά θα είναι ο προπομπός της όλης διαδικασίας», επισήμανε.


Ο γραμματέας του ΕΚΒ εκτίμησε ότι η θέσπιση της αργίας για την Πρωτομαγιά είναι λάθος, καθώς είναι ημέρα απεργίας και η απόφαση που έβγαζε ο εκάστοτε υπουργός ήταν ημέρα μνήμης.


Σύμφωνα με στοιχεία του Εργατικού Κέντρου σήμερα υπολειτούργησαν κάποια εργοστάσια και επιχειρήσεις της Μαγνησίας.




Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ Φίλιππος Κωνσταντινίδης είπε ότι μετά από 8 χρόνια μνημόνια, τα αυτονόητα είναι ζητούμενο και το δικαίωμα στην εργασία και όχι μόνο οι εργασιακές σχέσεις. Όπως είπε, ο λαός υφίσταται τις μνημονιακές πολιτικές και από τις κυβερνήσεις και από την ΕΕ και το ΔΝΤ, αλλά πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι όλα αυτά πρέπει να έχουν ένα τέλος.


«Η εργατική Πρωτομαγιά κάθε χρόνο είναι ένα νέο ξεκίνημα του εργατικού κινήματος και της ίδιας της κοινωνίας που μένει στα σπίτια και κάνει τον αγώνα μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», επισήμανε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ.


Ανεξάρτητη συγκέντρωση




Στο χώρο του Ταχυδρομείου αριστερές συλλογικότητες και φορείς πραγματοποίησαν ανεξάρτητη συγκέντρωση με ομιλία και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.



Πηγή: www.magnesianews.gr



« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια