Υλικά:
- 1/2 κιλό μπακαλιάρο ξερό
- 6 μέτριες πατάτες, βρασμένες
- 2 αβγά
- λίγο γάλα
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- μοσχοκάρυδο τριμμένο, κατά βούληση
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
- φρυγανιά τριμμένη
- 1 αβγό, ασπράδι
- ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
[ads-post]
Εκτέλεση:
- Μουσκεύουμε τον μπακαλιάρο για 12 ώρες.
- Τον στραγγίζουμε, τον σκεπάζουμε με νερό και τον αφήνουμε για ακόμη 30 λεπτά.
- Στη συνέχεια, τον στραγγίζουμε πάλι, αφαιρούμε τα κόκκαλα και την πέτσα και τον περνάμε από μηχανή να γίνουν πολτός.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις περνάμε από μηχανή να γίνουν πολτός.
- Αναμιγνύουμε με τον μπακαλιάρο, τις πατάτες, τα αβγά, το γάλα, το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
- Χτυπάμε καλά το μείγμα, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Στη συνέχεια πλάθουμε το μείγμα σε μακρόστενες κροκέτες ή μπαλάκια και τα αλευρώνουμε.
- Χτυπάμε το ασπράδι του αβγού, βυθίζουμε σ΄αυτό τις κροκέτες και τις βουτάμε στη τριμμένη φρυγανιά, φροντίζοντας να επικαλυφτούν πολύ καλά από όλες τις πλευρές.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και τηγανίζουμε τις κροκέτες.
- Αποσύρουμε τις κροκέτες από το τηγάνι και τις μεταφέρουμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.
- Σερβίρουμε τις κροκέτες μπακαλιάρου όσο είναι ζεστές.
Καλή σας όρεξη...
Γράφει για την larisacitynews.gr
Angel
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου