ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

Κροκέτες μπακαλιάρου

Κροκέτες μπακαλιάρου



Υλικά:

  • 1/2 κιλό μπακαλιάρο ξερό
  • 6 μέτριες πατάτες, βρασμένες
  • 2 αβγά
  • λίγο γάλα
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • μοσχοκάρυδο τριμμένο, κατά βούληση
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • φρυγανιά τριμμένη
  • 1 αβγό, ασπράδι
  • ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα


[ads-post]


Εκτέλεση:

  • Μουσκεύουμε τον μπακαλιάρο για 12 ώρες.
  • Τον στραγγίζουμε, τον σκεπάζουμε με νερό και τον αφήνουμε για ακόμη 30 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, τον στραγγίζουμε πάλι, αφαιρούμε τα κόκκαλα και την πέτσα και τον περνάμε από μηχανή να γίνουν πολτός.
  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις περνάμε από μηχανή να γίνουν πολτός.
  • Αναμιγνύουμε με τον μπακαλιάρο, τις πατάτες, τα αβγά, το γάλα, το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
  • Χτυπάμε καλά το μείγμα, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Στη συνέχεια πλάθουμε το μείγμα σε μακρόστενες κροκέτες ή μπαλάκια και τα αλευρώνουμε.
  • Χτυπάμε το ασπράδι του αβγού, βυθίζουμε σ΄αυτό τις κροκέτες και τις βουτάμε στη τριμμένη φρυγανιά, φροντίζοντας να επικαλυφτούν πολύ καλά από όλες τις πλευρές.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και τηγανίζουμε τις κροκέτες.
  • Αποσύρουμε τις κροκέτες από το τηγάνι και τις μεταφέρουμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.
  • Σερβίρουμε τις κροκέτες μπακαλιάρου όσο είναι ζεστές.




Καλή σας όρεξη...



Γράφει για την larisacitynews.gr
Angel




« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια