Μία απίθανη συνταγή για το Κυριακάτικο τραπέζι με πεντανόστιμα μπιφτέκια με 3 κιμάδες και με γιαούρτι. Συνοδέψτε τα με τηγανιτές πατάτες ή με τη σαλάτα κους κους.
Υλικά:
- 500 γρ. μοσχάρι για κιμά
- 250 γρ. χοιρινό για κιμά
- 250 γρ. αρνί για κιμά
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 ντομάτα τριμμένη
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 1 κ.σ. σουμάκ (θα το βρείτε στα καταστήματα μπαχαρικών)
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. γιαούρτι
- 1 φλιτζ. φρυγανιά χωρίς γλουτένη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Για να φτιάξουμε τα μπιφτέκια σχάρας, ξεκινάμε ζεσταίνοντας το ελαιόλαδο σε τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι. Το αφήνουμε για 8-10λεπτά, να γίνει διάφανο και να μαλακώσει καλά.
- Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα. Δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για λίγα λεπτά να συμπυκνωθεί η σάλτσα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
- Βάζουμε σε μπολ τους κιμάδες, το σκόρδο, το σουμάκ, τη ρίγανη, το μαϊντανό, το γιαούρτι, το αλάτι και το πιπέρι και τέλος το μείγμα κρεμμύδι – ντομάτα. Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά προσθέτοντας τη φρυγανιά λίγη λίγη, όχι όλη με τη μία.
- Αφού ζυμώσουμε καλά τον κιμά για τα μπιφτέκια, τον αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
- Πλάθουμε 10 μπιφτέκια και τα ψήνουμε στη σχάρα για 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά. Εναλλακτικά ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 25-30 λεπτά. Καλό θα είναι να τα βάλουμε σε σχάρα μέσα σε ταψάκι για να ξεροψηθούν σαν μπιφτέκια σχάρας.
Καλή σας όρεξη...
Γράφει για την larisacitynews.gr
Angel
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου