ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Μοναδικά Μπιφτέκια με κιμά x3

Μοναδικά Μπιφτέκια με κιμά x3



Μία απίθανη συνταγή για το Κυριακάτικο τραπέζι με πεντανόστιμα μπιφτέκια με 3 κιμάδες και με γιαούρτι. Συνοδέψτε τα με τηγανιτές πατάτες ή με τη σαλάτα κους κους.


Υλικά:

  • 500 γρ. μοσχάρι για κιμά
  • 250 γρ. χοιρινό για κιμά
  • 250 γρ. αρνί για κιμά
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1 κ.σ. σουμάκ (θα το βρείτε στα καταστήματα μπαχαρικών)
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • 1 φλιτζ. φρυγανιά χωρίς γλουτένη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση:

  • Για να φτιάξουμε τα μπιφτέκια σχάρας, ξεκινάμε ζεσταίνοντας το ελαιόλαδο σε τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι. Το αφήνουμε για 8-10λεπτά, να γίνει διάφανο και να μαλακώσει καλά.
  • Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα. Δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για λίγα λεπτά να συμπυκνωθεί η σάλτσα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
  • Βάζουμε σε μπολ τους κιμάδες, το σκόρδο, το σουμάκ, τη ρίγανη, το μαϊντανό, το γιαούρτι, το αλάτι και το πιπέρι και τέλος το μείγμα κρεμμύδι – ντομάτα. Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά προσθέτοντας τη φρυγανιά λίγη λίγη, όχι όλη με τη μία.
  • Αφού ζυμώσουμε καλά τον κιμά για τα μπιφτέκια, τον αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
  • Πλάθουμε 10 μπιφτέκια και τα ψήνουμε στη σχάρα για 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά. Εναλλακτικά ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 25-30 λεπτά. Καλό θα είναι να τα βάλουμε σε σχάρα μέσα σε ταψάκι για να ξεροψηθούν σαν μπιφτέκια σχάρας.





Καλή σας όρεξη...





Γράφει για την larisacitynews.gr
Angel




« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια