Τα σουτζουκάκια με ρύζι είναι ένα φαγητό χορταστικό και αγαπημένο. Ακολουθήστε αυτή τη συνταγή και εισπράξτε συγχαρητήρια, για τα πιο ζουμερά, πιο αρωματικά και πιο νόστιμα σουτζουκάκια που φτιάξατε ποτέ!
Υλικά:
- 500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
- 2-3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κύμινο ή και λίγο επιπλέον
- 2 χοντρές φέτες ψωμί μπαγιάτικο
- 1 φλ. κρασί μαυροδάφνη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα
- 1 κιλό ντομάτες τριμμένες
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1/2 κ.σ. πελτές
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 2-3 κόκκοι μπαχάρι
- αλάτι
- πιπέρι
[ads-post]
Εκτέλεση:
- Για να δώσουμε έξτρα νοστιμιά στα σουτζουκάκια, μουλιάζουμε το ψωμί στο κρασί και όχι σε νερό.
- Αφού μουλιάσει κάλά, το στύβουμε και το ψιχουλιάζουμε. Κρατάμε το κρασί στην άκρη.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το ψωμί και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα σουτζουκάκια και τα ζυμώνουμε όλα μαζί μέχρι να αφρατέψει ο κιμάς. Βάζουμε το μείγμα του κιμά για λίγο στο ψυγείο.
- Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Πλάθουμε μικρά μικρά τα σουτζουκάκια, βουτώντας ενδιάμεσα τα χέρια μας στο κρασί. Τα τηγανίζουμε χωρίς να τα αλευρώσουμε για 2-3 λεπτά.
- Αφού τα τηγανίσουμε όλα, τα αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας για τα σουτζουκάκια.
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα, και όταν λιώσει, ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τις ντομάτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα.
- Βράζουμε τη σάλτσα για 10-15 λεπτά μέχρι να δέσει καλά.
- Ρίχνουμε τα σουτζουκάκια στη σάλτσα ντομάτας να βράσουν για 10 λεπτά περίπου. Μην ξεχνάτε ότι είναι πολύ μικρά και δεν θέλουν πολύ ώρα βράσιμο και μαγείρεμα.
- Αν έχετε πλάσει μεγάλα τα σουτζουκάκια τότε θέλουν παραπάνω ώρα τηγάνισμα και παραπάνω ώρα βράσιμο στη σάλτσα.
- Σερβίρουμε σε μια μέγάλη ωραία πιατέλα το ρύζι, με τα σουτζουκάκια και τη σάλτσα από πάνω.
Καλή σας όρεξη...
Γράφει για την larisacitynews.gr
Angel
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου