ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάριος Μιλτιάδου μιλάει στην larisacitynews.gr για την νέα του παράσταση στη Λάρισα (ΦΩΤΟ-VIDEO)

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάριος Μιλτιάδου μιλάει στην larisacitynews.gr για την νέα του παράσταση στη Λάρισα (ΦΩΤΟ-VIDEO)



Ο γνωστός πλέον σε Ελλάδα και Κύπρο και ταλαντούχος χορευτής και χορογράφος Mάριος Μιλτιάδου, ο οποίος κατάφερε με την χορευτική του ομάδα House of Drama να κερδίσει στο φετινό τηλεοπτικό Show του "Ελλάδα έχεις Ταλέντο", με αφορμή την συνεργασία του με την Σχολή Χορού "Burn the Floor" στη Λάρισα για την καλλιτεχνική επιμέλεια της επετειακής παράστασης της σχολής για τα 10 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς της, μίλησε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην larisacitynews.gr για τον Μάριο Μιλτιάδου που δεν γνωρίζαμε, για το παρελθόν το παρόν και τα μελλοντικά του σχέδια αλλά και για το τι να περιμένουν οι Λαρισαίοι από τον ίδιο και την νέα συνεργασία του με την Burn the Floor και τον Διευθυντή της Σχολής, κ. Χρήστο Κατούνα.


Η Burn The Floor γιορτάζει φέτος τα 10 χρόνια λειτουργίας. 10 χρόνια καλλιτεχνικής δημιουργίας, 10 χρόνια προσφοράς αλλά και 10 χρόνια αμέτρητων βραβείων και προβολής της πόλης μας. Για τον εορτασμό αυτών των 10 χρόνων ετοιμάζει μία μοναδική επετειακή παράσταση με τίτλο The Greatest Show, της οποίας την καλλιτεχνική επιμέλεια ανέλαβε ο Μάριος Μιλτιάδου.


H larisacitynews.gr συνάντησε τον Μάριο Μιλτιάδου και τον Χρήστο Κατούνα στον όμορφο χώρο της Burn the Floor κατά την διάρκεια των audition για την παράσταση, όπου είχαμε μία εκτενή φιλική κουβέντα μαζί τους.





Όπως μας ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Κατούνας:

...για αυτή τη συνεργασία δεν θα εμπιστευόμουν σε κάποιον άλλο κάτι ΤΟΣΟ το ξεχωριστό. Θαυμάζω της αισθητική που έχει ο Μάριος Μιλτιάδου και τον τρόπο που σκέφτεται.





Ποιος όμως είναι ο Μάριος Μιλτιάδου;

Γεννημένος στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια ζει και δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη. Με μεγάλη καλλιτεχνική εκπαίδευση, ξεκινώντας από μαθητής του γνωστού Ντίνου Φανάρα (Jazz- Broadway Dance Centre), των Judith Neil (μπαλέτο), Valerie Lendore (Hip Hop) και Ilenia Lonardelly (Hip Hop). Έχει παρακολουθήσει μαθήματα σύγχρονου χορού, λάτιν, ballroom, αυτοσχεδιασμού, funky jazz καθώς και σεμινάρια σε διάφορες χώρες από τους: Eddie Morales, Misha Gabriel, Marvin, Robozee, Lady Venus, Javier Ninja, Latonya Style, Cameron Ball, Oriana Siew-Kim, Rudi Smit, Magnum Giazar, Yanis Marshall, Brian Friedman, Miguel Zarate, Camillo Lauricella, Nika Kljun, Kyle Hanagami, Jojo Gomez, Kk Harris, Bobby Newberry, Lea Ninja, Benjamin Milan.





Είναι Δημιουργός της ομάδας “Drama Queens”


Έχει διακριθεί σε διαγωνισμούς όπως το Balkan Dance Festival, τον διαγωνισμό Hip Hop International Greece, τον διαγωνισμό Hip Hop International Greece και έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο διαγωνισμό World HipHop Championship στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Η ομάδα του είναι η πρώτη ομάδα χορού με γυναικείο χαρακτήρα που κέρδισε αυτό τον διαγωνισμό και εξακολουθεί να είναι μέχρι σήμερα


Έχει διακριθεί με το Τιμητικό δίπλωμα από τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό Θεσσαλονίκης Εσσαεί εν Ροή το 2008, το Τιμητικό δίπλωμα από το Κέντρο Πολιτισμού της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και  το Τιμητικό δίπλωμα από τον Σύνδεσμο «Χορευτικά Βήματα», που υποστηρίζεται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου το 2009, ήταν υποψήφιος στα κυπριακά βραβεία Man Of The Year στην κατηγορία καλλιτέχνης το 2018.


Είναι δημιουργός του “Τhe House of Drama”, του πρώτου “ house ” χορού στην Ελλάδα της ομάδας που συμμετείχε στο τηλεοπτικό σόου "Ελλάδα Έχεις Ταλέντο" το 2017 και μετά από τέσσερις πολύ ξεχωριστές εμφανίσεις κατάφερε να κερδίσει τη νίκη.






Δείτε τους House of Drama στον τελικό του "Ελλάδα Έχεις Ταλέντο"...






Είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια και διοργάνωση πολλών εκδηλώσεων και έχει πάρει μέρος ως χορογράφος και ηθοποιός σε πολλές παραστάσεις όπως:

  • Καλλιτεχνικός Υπεύθυνος του Πολιτιστικού Ομίλου Θεσσαλονίκης «ΒΟΥΒΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ» και χορογράφος της θεατρικής ομάδας του Ομίλου (2008-20013).
  • ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ (καλλιτεχνική περίοδος 2008-2009)
  • ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ (καλλιτεχνική περίοδος 2009-2010)
  • ΟΙ ΞΕ-ΘΕΟ-ΜΕΝΟΙ (καλλιτεχνική περίοδος 2010-2011)- η παράσταση απέσπασε το βραβείο χορογραφίας – κινησιολογίας στο πρώτο «Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικών Ομάδων» στο Δίστομο.
  • ΕΙΛΥΘΙΑ (καλλιτεχνική περίοδος 2011-2012)
  • MATΩΜΕΝΟΣ ΓΑΜΟΣ (καλλιτεχνική περίοδος 2012-2013)
  • Συμμετοχή στο χοροθέατρο Παρένθεση της ομάδας Βαγιάμ
  • Διοργανωτής του πρώτου σεμιναρίου Voguing στην Ελλάδα. (Ήταν ο πρώτος χορογράφος που εισήγαγε στην Ελληνική χορευτική σκηνή το voguing και μέχρι σήμερα το όνομά του είναι συνδεδεμένο μ’αυτό το είδος χορού) και διοργανωτής σεμιναρίων Voguing σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία.
  • Καλλιτεχνικός επιμελητής και χορογράφος του opening του διαγωνισμού Bounce - συνεργασίες με χορευτές από όλη τη Θεσσαλονίκη (Βασιλικό Θέατρο, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης)
  • Συμμετοχή στο Whes Dance Convention στην Caserta (Iταλία) με την ομάδα Drama Unicorns.
  • Καλλιτεχνικός επιμελητής της παράστασης χορού “Drama Capsule” στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
  • Xορογράφος της παράστασης Εκκλησιάζοντες που ανέβηκε στο Θέατρο Αυλαία (2017).
  • Συμμετοχή στο μιούζικαλ Greece (χορευτικά/χορογραφικά/υποκριτικά)
  • Συμμετοχή στην παράσταση Ρωμαίος και Ιουλιέτα που ανέβηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
  • Υπέυθυνος κίνησης στην παράσταση Himmelweg ο δρόμος για τον ουρανό που ανέβηκε στο θέατρο Αυλαία και στο θέατρο Άνετων (2018).
  • Καλλιτεχνικός Διευθυντής, Χορογράφος και Χορευτής της μεταφοράς του κλασικού broadway μιούζικαλ Chicago στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (2018).
  • Συμμετέχει ως κριτής σε αγώνες χορού σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία και ήταν ο πρώτος Έλληνας κριτής σε διοργάνωση του Hip Hop Internation Championsip.

[ads-post]


Τον Μάιος του 2016 κυκλοφόρησε την ταινία μικρού μήκους “Το Κλάμα Βγήκε Απ’τον Παράδεισο”

Δείτε την εδώ:




Στην φιλική κουβέντα που είχαμε μαζί του τον ρωτήσαμε για τα είδη χορού που συνήθως διδάσκει αλλά και για τα μαθήματα χορού που κάνει φορώντας οι μαθητές σου τακούνια το οποίο μας έκανε εντύπωση ως κάτι το ξεχωριστό.

Δεν το δέχονται πολλοί. Δεν ξέρω εάν θα αλλάξει αυτό. Γενικά δεν είναι πολύ δύσκολο να χορέψεις με τακούνια... είναι όσο δύσκολο είναι να βγαίνεις στην αγορά φορώντας τακούνια... Η γυναίκα πρέπει να ξέρει να χορεύει με τακούνια όπως κυρίως πρέπει να ξέρει να περπατάει ΣΩΣΤΑ με τακούνια.

  • Όταν βγαίνει έξω ο Μάριος Μιλτιάδου που διασκεδάζει;

Πηγαίνω για cinema και φαγητό κυρίως. Βόλτες στην παραλία της Θεσσαλονίκης ή και για κανένα ποτό. Δεν μου αρέσει ιδιαίτερα να πηγαίνω στα club.





Στην "αδιάκριτη" ερώτηση μας σχετικά με την ηλικία του, μιας και δείχνει αρκετά νέος μας απάντησε με έντονη σαρκαστική διάθεση:

Στη Λάρισα είμαι 27... στη Θεσσαλονίκη μικρότερος...


  • Για την νίκη σου στο Ελλάδα έχεις Ταλέντο έλαβες ενθαρρυντικά μηνύματα στα social media και ποιο ήταν αυτό που σου έκανε εντύπωση; 

Ναι έλαβα αρκετά ενθαρρυντικά μηνύματα, όπως και άλλα που δεν ήταν τόσο... Ένα που μου έκανε εντύπωση ήταν ένα μήνυμα μετά τον τελικό του "Ελλάδα έχεις Ταλέντο" από ένα φίλο μου στη Θεσσαλονίκη ο οποίος μου έγραψε το πόσο σημαντική είναι αυτή η νίκη μου και κυρίως για τα καταπιεσμένα άτομα σε απομακρυσμένες περιοχές και κλειστές κοινωνίες τα οποία θα νοιώσουν πως δεν είναι μόνα τους. 


  • Γνωρίσαμε τον Μάριο σαν άνθρωπο αλλά τι ακριβώς πρόκειται να μας δείξει στη Λάρισα; 

Ο κ. Κατούνας με προσέγγισε για να αναλάβω καλλιτεχνικά και αισθητικά την επετειακή παράσταση των 10 χρόνων της Burn the Floor. 


  • Για εσένα αυτό ήταν το κίνητρο; 

Όχι το κίνητρο μου ήταν να δουλέψω με την Burn the Floor και με τον κ. Κατούνα και να γνωρίσω έναν άλλο νέο κύκλο ανθρώπων. Γνώρισα όλους τους καθηγητές και τους μαθητές της σχολής και αφού άκουσα την αρχική ιδέα του κ. Κατούνα, το συνδύασα στο μυαλό μου πως θα πρέπει να εξελιχθεί αυτό το "ταξίδι" επί σκηνής. 


  • Τι πρόκειται να δουν οι Λαρισαίοι στις 21 Ιουνίου; 

Θα ταξιδέψουν κυριολεκτικά αλλά και εσωτερικά. Θέλω ο θεατής να ψυχαγωγηθεί αλλά και να σκεφτεί και να ταυτιστεί με τους ήρωες της παράστασης. Αν πετύχουμε αυτό η παράσταση θα έχει την απόλυτη επιτυχία και για εμάς αλλά και για το κοινό. 




  • Η παράσταση θα έχει την δική σου προσωπική σφραγίδα; 

Ναι... θα υπάρχουν μέσα και δικές μου χορογραφίες αλλά σε γενικές γραμμές με τον κ. Κατούνα ταυτιζόμαστε στις απόψεις μας και την αισθητική μας επάνω στο χορό. 


  • Έχεις δεχτεί πολλές προτάσεις συνεργασίας από Αθήνα και από Θεσσαλονίκη. Για ποιο λόγο δέχτηκες την πρόταση συνεργασίας με την Burn the Floor; 

Ναι έχω δεχτεί πολλές προτάσεις. Την συνεργασία με την Burn the Floor την δέχτηκα αρχικά λόγο της γνωριμίας μου με τον κ. Κατούνα ο οποίος μου μετέδωσε θετικά vibes και αφού είδα και το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και την ταύτιση των καλλιτεχνικών απόψεων δεν χρειάστηκε δεύτερη σκέψη. 

Κλείνοντας αυτή τη φιλική μας κουβέντα τον ρωτήσαμε εάν έχει συνεργαστεί με γνωστούς καλλιτέχνες αλλά και για τα μελλοντικά του σχέδια, όπου μας είπε:

Με πολλούς κατά καιρούς. Τώρα ετοιμάζω κάτι για το καλοκαίρι με γνωστούς ηθοποιούς, τραγουδιστές και παρουσιαστές το οποίο δεν έχουμε ανακοινώσει ακόμη... Θα το μάθετε σύντομα... 


Δείτε στιγμιότυπα από την συνέντευξη:






Η νέα συνεργασία της Burn the Floor με τον κύριο Μάριο Μιλτιάδου, θα είναι κάτι νέο, φρέσκο και άκρως διαφορετικό από ότι έχουμε δει όλα τα τελευταία χρόνια από την Burn the Floor στη Λάρισα.



Μία παράσταση που δεν θα πρέπει να χάσει κανείς



Υποστηρικτής και Χορηγός Επικοινωνίας είναι η





Γράφει για την larisacitynews.gr
Angel







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια